HTML

Ádám mondja

Ez a blog kizárólag pincsikutyákról és híres extrémsakk-játékosok csescsemőkoráról szól. Elvétve más témák is előfordulhatnak, de nagyon ritkán és akkor is csak három. Mit mondhatnék még? Ja, igen! Ne szemeteljetek!

Csipogásaim


Friss topikok

  • Balcika: Lojkó=Lojkó Miklós, történelem? :) (2012.07.03. 16:11) Lojkó vizsga: Beadandó írás élőben
  • Ádámbátyám: Bármelyik játékos mesterhármast szerez ÉS még aznap bejelentik a görög államcsődöt: 3 feles (2012.06.08. 15:51) Hol is tartottunk?
  • pifta: vasárnap délutáni adalék: Jani 60% szúnyog volt éppen, úgy pakolás előtt egyébként rákvörösen. És ... (2011.07.11. 18:55) Az év legforróbb kirándulása
  • MeIkon: Jaj, TTNY előtti cucc? :D Tavaly agyfaszt kaptam valamelyik idiótától. "HOPPPÁ! SIKÍT SIKÍT SIKÍT... (2011.05.02. 00:47) A szeretet ünnepén
  • azigazi: De ha Dean lennél akkor hitelkártya csalásból élnél. Tehát sok pénz + menő munka.. elég jól hangzik. (2010.12.16. 12:48) Pályaválasztás

Címkék

ádám hírek (1) ajánló (2) ákos (8) alibi (1) andrejev (1) andy kaufman (1) antikrisztus pályázat 2008 (13) aranyhadsereg (12) balaton (1) barka (1) biológia (1) bkv (1) bn (4) bogár (2) boka (1) bor (2) boros lajos (1) bosszú (1) botanika (1) bujjék (1) bunda (1) cápa (1) club89 (5) comet 2011 (1) csilla (1) douglas adams (1) dred (3) egyetem (3) életjel (1) elte (15) email (1) esense (2) eső (2) este (1) euro 2008 (4) fagyi (1) faszom (1) február (1) félelem és rettegés (1) felhívás (4) fika (1) film (1) fóbia (1) foci (27) fogadás (1) fordított nap (3) fradi (2) ftc (1) galaxis (1) gallagher (6) gasztronómia (6) giggs (1) görbicz anita (2) gumilabda (1) gusztustalan (1) gyalázkodás (1) gyereknap (1) hajdu&beke szerzőpáros (1) hangulat (1) happening (12) ha kedd akkor (2) home studio (1) hupikék törpikék (1) hús (1) húsvét (1) idegen tollakkal ékeskedés (1) időjárás (1) ígéret (1) interjú (1) játék (1) jócsaj (1) karatty (1) kate beckinsale (1) kedd (2) kedvencek (16) kép (2) kézilabda (4) kisteleki (3) klubkirándulás (3) kollégium (3) kőszeg (3) közvetítés (1) közvetlen ajánlat (4) kritika (3) kulagép fc (2) largo cammino (1) link (4) lista (2) los vampiros (6) loz vampiroz (11) majális (1) május (1) másik blog (1) mccain (1) média (6) megemlékezés (4) mégse (6) megyék harca (1) merazjó (16) merchandise (1) mindennapi (13) (1) négyes (1) nemtudokjobbcímkét (7) nemzeti sport (1) newcastle (2) (1) nyár (1) oasis (6) obama (1) okfejtés (7) olimpia (5) öninterjú (1) oranje (1) pályaválasztás (1) párbaj (1) péntek (1) phineas & ferb (1) popparádé (7) pünkösd (1) púp nőtt a fejemre (1) quimby (1) recept (1) rendőr (1) sebő együttes (1) semmi (5) sport (31) stand up comedy (1) szar (2) szekszárd (1) szendvics (2) szenzáció (6) színdarab (1) szociológia (1) szolgálati közlegény (4) szőlő (1) tavasz (1) tea (1) tenisz (1) terror (1) testrészek (1) tévedés (2) tipp (1) tornóczky (1) törölköző nap (1) tottoberfest (1) ttny (1) tudomány (6) twitter (1) ugar (12) újpest (1) újra (12) ukulele (1) ünnep (8) varga feri (1) vas megye (1) vébé 2010 (2) vers (3) verselemzés (1) vicc (14) vicces (3) videó (4) viva (1) vizsga (1) vizsgaidőszak (1) vonat (1) vv4 (2) web (1) youtube (14) záróvizsga (1) zene (36) zoológia (1) Címkefelhő

Showhajtás 2010

2010.12.04. 13:14 Ádámbátyám

A Showhajtás nevű KCSSK-s rendezvényről írnék most pár sort, mert jó volt. Gyorsan összefoglalom egy pár mondatban, hogy mi ez egyáltalán, aztán megemlékezek az ideiről. Van mit írnom. Hajtás.

A Showhajtás egy vetélkedő az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumának szervezésében. A résztvevő csapatok a koli klubjai illetve pár tradicionális külsős klub. Meg az Old Boys. Minden évben egy speciális tematikára hegyezik ki a feladatokat a szervezők. Az előfeladatok leadása után péntek délután kezdődik a hajtás rengeteg teszttel, kreatív feladattal, produkcióval. Ezek fél óránként zúdulnak a minimum 30 fős(...) csapatokra. A verseny péntek délutántól szombat estig tart megállás nélkül. Hagyományosan két színdarabot is elő kell adni, valamint szombat délelőtt rendezik a sportvetélkedőt. Szombat éjjel eredményhirdetés, aztán evés-ivás.

Az idén bűnügyi SH-nk volt, a nagyszerű T-Erjesztők csapat pedig harmadik helyet szerzett. Az előfeladatok során készítenünk kellett egy videót, amit egy korábbi posztban már közzétettem itt is. Még ennél is jobb előfeladatnak bizonyult a naptár-készítés, amelyben a klub hölgytagjai pózoltak. A péntek délutáni rajtra sok papírral, tollal, és elegendő alkohollal készült maroknyi csapatunk. Nagy és bölcs vezetőnk, a Koccintóssal kereskedő drogbáró, Tescobar "Terjesztő" Tibi alias 3T koordinálta a munkát.

A végig kitűnő munkát végző szervezőkfeladatai közül néhány: extrahosszú South Park-teszt; bűnügyi helyszín modellezése, helyszínelők elemzésével; vörös lámpás negyed makettje; bizonyítsuk rá a gyilkos bálnára, hogy gyilkos; tantervi háló az ELTE bűnöző szakán; meg még nagyon sok más, ami most nem jut eszembe, pedig eszembe juthatna, mert voltak nagyon jók.

Az éjszakai feladatokra már tényleg nagyon kevesen maradtunk. Az álmosság ellen a vállalkozó kedvűek Jani-koktéllal védekeztek. Nagyrészt vörösbor némi citromlével és energiaitallal megbolondítva. Én hármat ittam, és reggel nyolcig bírtam a terhelést, és csak egy kicsit fostam be tőle*.

Az első, péntek esti színdarabunk egész jól sikerült, kár, hogy csak kevesen látták. Így arról is lemaradt a közönség nagy része, hogy Jimmy a Benny Hill-es kergetőzős rész végén bezuhant a színpad mögé. Az áldozat halott és élvezi egy izgalmas, abszurd elemeket felvonultató krimi lett, némi nekrofíliával átitatott lezárással.

A szombat délelőtti sportvetélkedőt átaludtam.

A szombat esti, eredményhirdetés előtti színdarabunkon már jóval többen voltak, mivel ezt mi adtuk elő utoljára és a nézők lustábbik fele is odaért már addigra. Kár, hogy mi már addigra alaposan elfáradtunk - bár lehet, hogy ez még használt is a darabnak. A feladatban kiadott ELTE-metve címet továbbgondolva, ELTE-medve címmel adtuk elő modern, minimalista drámánkat. Csak ízelítőként: az egyik szereplő a medve által eltemetett sóhajtozó áldozat felett földfelforgató tevékenységet imitált: mondta is a narrátor, hogy: "nézzétek, ez sóhajt ás".

Katarzis:

Az eredményhirdetés előtt arra gondoltam, hogy két csapatot biztos megelőzünk (Old Boys, Dokk), de ennél többet nem mertem remélni. (Ugyanakkor tudtam, hogy megérdemelnénk.) Aztán bejelentették az ötödik helyezettet, aztán a negyediket, és csak néztem az arcokat. Dobogón végeztünk, és mi lettünk "A szimpatikus csapat" is - büszkék voltunk magunkra és egymásra. Tibire főleg, aki levezényelt egy generációváltást. De a lényeg nem is az eredmény, vagy a nyeremény rántott hús volt, hanem az, hogy kialakult egy baráti társaság.

Az ünnepélyes pillanatok képzeletbeli csillámpora még a klubhelyiség elhasznált levegőjében szállingózott, amikor gyötrő éhségünk csillapítását követően mindenki jól bebaszott. Spontán buli kerekedett, beindult a club-rotation. Az álmosak aludni tértek, a többiek meg kollégium-szerte buliztak tovább, még úgy is, hogy egyesek szemüveget is törtek. Imolának jövök egy lepedővel - mármint egy konkrét lepedővel, ez most nem valami pénzes szleng. Még annyi mindenről írnék, például Roli maszkjáról, a társasjátékról (csak a sikátorba ne lépjen senki - belsős poén), Daniella divatbemutatójáról, a pantomimes lányokról, a szerenádról (na, azt mondjuk fel kéne venni), Peti felébresztéséről, és persze Csilláról mindenféle jót, hogy kapjak pluszpontot. De már így is hosszú a poszt és félek, hogy nem maradna hely egy szónak, amit mindenképp le akartam most írni.

Szekularizáció. (Ez volt az a szó.)

*: nem fostam be, csak vicceltem.

A végeredmény:

1. Bolyai
2. My
3. Club 89
4. Tripla
5. Karma
6. Dokk
7. 1. Old Boys

Szimpatikus Csapat Különdíj: Club 89

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adammondja.blog.hu/api/trackback/id/tr612491598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása