A szendvics névre hallgató ételt mindenki szereti. Rengeteg formában létezik; olyan, mint a kutya. Ami kutyában a tacskó, a vizsla vagy a német juhász, az szendvicsben a szalámis, sonkás-sajtos és a háromemeletes sülthúsos-uborkás-lekváros. Ha már itt tartunk, érdemes megfigyelni a hot dog és a meleg szendvics kapcsolatát ebből a szemszögből is. Ha végeztünk a megfigyeléssel, felejtsük is el a hot dogot rögvest, hiszen mi az a mi kedvencünkhöz képest?
Egy jól elkészített szendviccsel semmi sem érhet fel. Összegyűjtöttem kedvenc szendvics-receptjeimet és ezennel közzéteszem őket. Voálá. (Ám mielőtt még tényleg voálá, megkérném nem létező olvasóimat, hogy ugyan légyszíves írják meg kedvenc receptjeiket! Köszi!) Kezdődjék hát a receptparádééé!
Natúr sonkás-sajtos szendvics: Azért natúr, mert kihagyjuk belőle a kenyeret/zsemlét/kiflit és önmagában fogyasztjuk a fő összetevőket. Mégpedig úgy, hogy egy szelet sonkába tetszőleges mennyiségű sajtot helyezünk, felgöngyölítjük (vagy csak simán ráhajtjuk) és befaljuk. Nem túl laktató, semennyire sem gazdaságos, de finom. Leginkább deszertnek ajánlom; az édesszájúak akár meg is bolondíthatják némi porcukorral - bár az igazat megvallva, úgy még nem próbáltam.
Default finomszendvics: Kenyérből készül, szigorúan. Zsemléből nem ajánlott, kifliből tilos, a többiről nem is beszélve. Megkenjük a kenyeret vajjal. Ezt követően elhelyezzük a sonkát a kenyér megvajazott oldalára. Véletlenül se arra rakjuk, amelyiken nincs vaj! Ha ez megvan, jöhet a sajt. A legjobb választás a trappista, szerintem. Eddig egyszerű dolgunk volt, most jön azonban a trükk! Majonézt nyomunk a sajtra, majd paradicsomkarikákat teszünk a kevés majonézre. Ezután egy újabb adag majonéz jön, most sokkal nagyobb mennyiségben. A tetejére egy újabb szelet kenyér kerül és ezzel kész a default finomszendvics Ádámbátyám módra.
Májkrémes-mézes-mustáros szendvics: Csak vicceltem.
Magyaros szendvics: Zsemlében, vagy kifliben az igazi. A megvajazott pékárura parasztkolbászt vetünk, majd egy pillantást a (csemege) piros arany szavatossági dátumára. Ha még jó, akkor bőséggel nyomunk a zsemle/kifli másik felére. Sajtot is tehetünk a kolbászokra, de nem kötelező. Hagyma, uborka kerülhet bele, ez főleg hardcore magyaroknak ajánlott.
Jó étvágyat!
Néhány gasztronómiai kiegészítő tanács: Lekváros kenyeret, májkrémes kenyeret előzetesen vajazzuk meg... Kés, fakanál, olló/Virslihez kecsap nem való... Mézes kenyérhez tejet szabad csak inni... A falatot pedig harminckétszer megrágni, mielőtt lenyelnénk!
((Megj.: A szerzőt otthon a konyhába csak útlevéllel engedik be.))
((Megj 2.: A feltüntetett ételek nem mindegyike egészséges. Egészséges ételeket itt találsz.))