Ma vacsorára kísérleteztem ki a következő szenzációs szendvicsreceptet.
Virslis szendvics:
A teljesen hétköznapi zsemlét kettévágjuk/tépjük, majd a belsejéből kitépünk egy kis darabot. Ezt hamm-bekapjuk, majd fogjuk az előre megfőzött virslit és levágunk belőle egy akkora darabot (vagy kettőt), ami kényelmesen belefér a mérsékelten kibelezett zsemlébe. Ám mielőtt még belehelyzénk a virslinket, a péksüteményt gazdagon megmajonézezzük. Most már jöhetnek a virslidarabkák, végül még nyomhatunk rá egy kis kecsapot is. Jó étvágyat!
Akik úgy gondolják, hogy ez a szendvics hasonlít a hot dogra, annak egyrészt van némi igaza, másrészt viszont nem árt, ha figyelembe vesz néhány dolgot:
- a virslis szendvics nem hot dog
- a hot dog amerikai, a szendvics viszont - a közhiedelemmel ellentétben - orosz specialitás: feltalálója nem más, mint Szend Markov fia, Vlagyimir Szendvics Baszov, orosz cári főszakács
- a hot doggal ellentétben a virslis szendvics zsemléből készül
- bűnösök közt cinkos aki néma
Köszönöm a figyelmet, további szép napot!
Szendvicsrecept Visszatér
2008.05.12. 17:00 Ádámbátyám
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia szendvics
A bejegyzés trackback címe:
https://adammondja.blog.hu/api/trackback/id/tr72464165
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.