Őrült vagyok vagy zseni? - kérdezhetnétek joggal. Hogy miért? Hát azért, kedves olvasóim, mert a hétvégén létrehoztam a legszörnyűbb gasztronómiai alkotást, amit ember valaha készített. Korábbi szendvicsreceptjeimnél sokkal extrémebb fogással van dolgunk.
Sós mogyorót dugtam egy szőlőszembe, így megkapva a mogyorós szőlőt. Egészen különleges ízvilág jött létre így, még a vörösboros kólánál is bizarrabb. Az illata pedig! Hmm, semmi különös. Külsőre olyan mint egy szőlőszem, csak belül egy kicsit világosbarna.
A mogyiszőlő előállítása roppant egyszerű. Fogunk egy mogyorót, majd beledugjuk egy szőlőszembe. (Én fehérszőlőt használtam, de bármilyen fajta szőlő jó.) Ezt követően fél óráig kevergetjük, bár ez utóbbi lépés nem feltétlenül szükséges. Az így kapott ínyencfalatot ezután jóízűen fogyaszthatjuk.
Ha úgy érezzük, hogy a szőlő létartalma nem elegendő számunkra, leöblíthetjük egy nagy pohár sörplusszal. Mi, nem tudod, mi az a sörplussz? Egy korsó sör (bármilyen kivéve Borsodi) és egy darab Plussz pezsgőtabletta. A hatás garantált. Jó étvágyat!